WordPress hosting
Wat is WordPress hosting?
Verreweg het meest gebruikte system om een website mee te bouwen is WordPress. Het system is niet alleen gemakkelijk, maar bidet ook nog eens ontzettend veel plugins, uitbreidingen dus en blijft zichzelf steeds opnieuw verbeteren en updaten. Maar waar host je nu het beste een wordpress site?
WordPress.com of een eigen blogwebsite opzetten?
WordPress.com is het meest gebruikte websitebouwer ter wereld, variërend van persoonlijke bloggers tot bedrijven en zelfs wereldwijde bedrijven gebruiken WordPress. WordPress is een gratis platform dat kan worden gebruikt door zowel ervaren vloggers als nieuwe gebruikers zonder ervaring met websiteontwerp.
Op wordpress.com kun je gratis beginnen met een website en hier wat mee bekend worden. Het nadeel is wel dat je wat beperkt bent in je mogelijkheden.
Omdat WordPress een programma is dat gratis te downloaden en installeren is, kiest men er steeds vaker voor om zelf een installatie uit te voeren en zelf de blogwebsite op te zetten. Ook kun je kiezen voor WordPress hosting.
Wanneer je de website installeert op je eigen hosting, ook al is dit shared hosting, zal je merken dat je website sneller is als bij WordPress.com. Reden hiervoor is dat er bij WordPress.com heel veel mensen gebruik maken van de website en dus van hun hosting. Vergelijk het met een taart. Iedereen heeft zijn stukje, maar hoe meer mensen er mee willen eten, hoe minder er voor jou over blijft. Je stukje wordt steeds kleiner. Door de website zelf te installeren en op te zetten hoef je met minder mensen te delen en blijft er meer snelheid voor jou over.
WordPress in een CMS met specifieke eisen, waar moet de hosting aan voldoen?
WordPress werkt met alle programmeertalen samen en heeft duizenden aanpasbare WordPress-achtergronden. Zo kan een WordPress website binnen enkele minuten worden geïnstalleerd en geactiveerd, zelfs voor gebruikers zonder veel ervaring met het bouwen van websites.
WordPress is de makkelijkste optie voor het bouwen van een website en hiervoor zijn ook allerlei soorten hostingpakketten, inclusief de zeer goedkope gedeelde hosting (shared hosting) die wordt aangeboden door veel webhostingsites. Gebruikers kunnen WordPress zelf installeren en uitvoeren vanaf het cPanel of DirectAdmin. Dit is een gemakkelijk dashboard dat de optie tot installatie van WordPress vaak al heeft ingebouwd.
Er zijn zelfs hostingpartijen, speciaal toegewijd aan WordPress websites. Soms zetten ze de installatie al voor je klaar en kun je direct starten. Waar je bij hosting op moet letten is de ruimte die je krijgt. Zie het als een boekenkast. Zet je maar een paar boeken, in het geval van je website dus foto’s en filmpjes, op je website, dan heb je aan 1 schap genoeg. Maar plaats je meer en is je schap bijna vol dan zal je moeten kijken naar een groter pakket. Het is dus van te voren raadzaam om te bedenken wat je met de website wilt gaan doen en hoeveel je denkt nodig te hebben.
Bekijk ook van te voren of je kunt upgraden naar een groter pakket als je website blijft groeien. Het upgraden naar een groter pakket is vaan eenvoudiger dan dat je de hele website moet gaan verhuizen. Zo kun je ook lekker blijven groeien zonder je zorgen te moeten maken of je niet te groot wordt. We hadden het net over de inhoud van je website, maar dit geld natuurlijk ook voor het aantal bezoekers op je website. Kies dus voor een partij waarmee je de toekomst in kunt.